j80catlogo

 PROMOREGATA BCN 2014

JORNADA 7, diumenge 21 de setembre

CVB2009 trac180 bl


Després d'un agost sense promoregata, hi havia moltes ganes de tornar-hi! la previsió del dia era de vents molt fluixos de component E, i el cel bastant tapat, però el que hi havia al camp de regata a l'hora de la regata era un vent de Sud-Est d'entre 4 i 6 nusos, que al llarg de la tarda s'ha aguantat justet per fer les 3 proves, amb rolades entre el 140º i el 165º.

PROMOREGATA2014 J7 P14 T1

 

 

PROVA 14

La prova començava dominada pel Windwin, que a més de sortir al capdavant es veia afavorit per una rolada que li permetia arribar primer destacat a sobrevent.

Cucumiau i J-Blau es disputaven la segona posició durant tota la primera cenyida, i continuaven marcant-se també en el primer tram d'empopada, en una lluita que ha permès al Zega Team, que havia fet una mala sortida, colar-se a ambdós i passar segon a la balissa de sotavent. El primer en passar per sotavent era el Windwin, que es permetia fins i tot regalar part del seu avantatge en una lentíssima arriada de gennaker. El darrer en passar la balissa de sotavent era el J-Blanc, i a més ha tingut la mala sort que se li ha desenganxat la drissa del gennaker, fet que l'ha obligat a fer la darrera popa a orelles de burro.

Tot i que en el tercer tram el Cucumiau ha aconseguit passar el J-Blau, aquest ha recuperat la tercera posició en el darrer tram, que al final acabava amb les mateixes posicions que en la primera volta.

PROVA 15

En aquesta prova els del J-Blanc han decidit pujar al pal per recuperar la drissa del gennaker, i per això no han estat a temps de prendre la sortida d'aquesta prova, que es feia a una sola volta.

A la sortida altre cop el Windwin s'avançava a la resta, tot i que aquest cop el Zega Team sortia millor que en la prova anterior i es mantenia a poca distància fins a la balissa de sobrevent, però una mala hissada del gennaker l'ha deixat sense opcions d'atacar la primera posició, i han estat novament segons. El Cucumiau aconseguia muntar sobrevent en la tercera posició, amb un avantatge que semblava insalvable per al J-Blau, però mentre el Cucumiau s'encallava en totes les trabujades (potser fent-ne més de les necessàries) el J-Blau no deia que no a aquest regal i s'adjudicava la tercera posició davant del Cucumiau.

PROVA 16

En la darrera prova del dia, en la que el Windwin no ha pogut prendre la sortida per problemes d'horari, el Cucumiau es feia el protagonista de la sortida intentant sortir per bavord, però sense èxit, ja que havia de penalitzar-se per no haver respectat l'estribord al J-Blau. Zega Team era l'únic que agafava la rolada, i arribava còmodament primer a sobrevent. Malgrat la penalització el Cucumiau aconseguia arribar a sobrevent davant del J-Blanc, i no gaire lluny del J-Blau, però aquestes posicions ja es mantindrien invariables fins al final.

 

classificació