j80catlogo

 PROMOREGATA BCN 2014

JORNADA 6, diumenge 20 de juliol

CVB2009 trac180 bl


Sisena jornada puntuable, cel amb pocs núvols, i vent de Sud de força 5 a l'inici de la primera prova. A mida que avançava la tarda el vent es reforçava, amb ratxes per sobre dels 20 nusos, i rolava cap a SW, mentre que el cel quedava força tapat de núvols.

PROMOREGATA2014 J6 P13 T1

 

 

PROVA 12

La prova començava amb un petit retard degut a una lesió d'un tripulant del J-Blau, que malgrat tot aguantaria fins al final de la jornada.

Zega Team realitzava la millor sortida, seguit de Cucumiau, mentre que J-Blanc i J-Blau sortien bastant endarrerits. Zega Team es mostrava molt sòlid durant tota la prova, i anava incrementant la distància en cada tram. Al seu darrere les posicions es mantenien invariables fins al final de la prova.

PROVA 13

Abans de l'inici d'aquesta prova el J-Blanc enfilava cap a port i decidia no prendre la sortida. Durant el procediment de sortida el vent havia rolat cap al 165º, i estava pujant. Altre cop Zega Team es posava al capdavant en la sortida, però aquest cop seguit de prop pel Cucumiau, mentre que el J-Blau decidia sortir amurat a bavord i se n'anava al costat dret del camp de regata... i uns instants més tard el vent rolava cap a un 220º, fet que afavoria clarament al J-Blau que es col·locava líder contra pronòstic, i muntava primer al primer tram.

En el segon tram el J-Blau era més conservador, degut a la lesió de'n Dani, i no hissava gennaker. Per contra, al seu darrere tant Zega Team com Cucumiau arriscaven i hissaven gennaker, però lluny de treure'n profit, i degut a problemes en la trabujada i en l'arriada, l'avantatge del J-Blau no només no es reduïa, sinó que s'incrementava!

En un atac desesperat, Zega Team reduïa força distància amb J-Blau en el tercer tram, però en la popa J-Blau mantenia distància, i es proclamava vencedor de la prova a la línia d'arribada.

classificació