j80catlogo

 PROMOREGATA BCN 2014

JORNADA 2, diumenge 16 de març

CVB2009 trac180 bl


Segona jornada puntuable d'aquesta regata de promoció, amb condicions explèndides per navegar: vent, sol, i temperatura agradable.Les condicions inicials eren de vents de component SW per sobre dels 15 nusos.


àlbum complert

 

 

PROVA 3

Zega Team era qui donava la nota abans de la sortida, fent esperar la resta de flota més de 15 minuts per donar la sortida.Un cop tots a punt, en la sortida J-Blau feia un OCS i es veia obligat a retornar al costat de la pre-sortida. Llavors era Cucumiau qui prenia la iniciativa, seguit per J-Blau, que tot i haver de recular en la sortida, remuntava i arriba primer a la balissa de sobrevent.

En els trams de cenyida eren J-Blau i J-Blanc els més ràpids, mentre que de popa eren Cucumiau i Zega Team els qui retallàven distàncies. D'aquesta forma, abans d'encarar el darrer tram Cucumiau arribava a la balissa de sobrevent, seguit de prop de J-Blau, i una mica més enllà de Zega Team, i de J- Blanc. Però quan Cucumiau ja ho tenia tot a favor per guanyar la prova, un error en l'aproximació a la línia d'arribada els feia arriar gennaker, regalant en safata la victòria al J-Blau, entrant tercer Zega Team i J-Blanc en darrera posició.

 

PROVA 4

En la segona prova eren J-Blau i Zega Team qui sortien davant, mentre que Cucumiau es veia obligat a virar quan J-Blanc ha fet valdre la seva posició d'estribord. Tota la flota ha navegat molt junta durant els dos primers trams. Ha estat just arribant a sotavent, abans de començar el tercer tram, quan el vent ha començat a caure, i quan el comitè ha decidit escurçar la prova, comunicant a la flota que donaria arribades a la boia de sobrevent. En aquestes condicions J-Blau i J-Blanc han encertat el costat bò, que donava per l'esquerre del camp, i arribaven en aquest ordre, mentre que Cucumiau i Zega Team anaven pel costat dret i quedaven en la zona de menys pressió de vent i quedaven sense opcions.

classificació