j80catlogo

 PROMOREGATA BCN 2014

JORNADA 1, diumenge 16 de febrer

CVB2009 trac180 bl


Aquest passat diumenge es va celebrar la primera prova puntuable d'aquesta regata de promoció: la cita era en "terreny neutral", és a dir, les aigües situades entre els ports de Badalona i olímpic, osigui que el camp de regata es va situar davant del port fòrum. Amb el cel ben cobert i uns núvols amenaçadors sobre tota la façana costanera, les condicions eren de vents fluixos i molt canviants, però que a estones s'animaven i pujaven per sobre dels 10 nusos.

 


àlbum complert
video des del Zega Team

 

Acudien a la cita dues embarcacions del centre de navegants de Badalona (Cucumiau i Zega Team), i dues del club de navegació Corsa Náutica (J-Blau i J-Blanc). Per a molts dels participants era la seva primera participació en regata, i la resta tampoc comptaven amb gaire experiència, així que la prova partia a priori amb les forces bastant igualades, sense cap clar favorit.

 

 

PROVA 1

La tensió es notava ja en la pre-sortida, amb una protesta del J-Blau al Zega Team, que es veia obligat a penalitzar-se només sortir. El J-Blau aviat es destacava i arribava a la balissa de sobrevent amb un còmode avantatge per davant de Cucumiau, Zega Team, i J-Blanc. En la primera popa Zega Team aconseguia atrapar a Cucumiau, que no obstant feia valdre el seu interior per mantenir la posició i per protestar a Zega Team, que es penalitzava per segon cop en la mateixa prova. El J-Blanc passava en darrera posició per sotavent, amb alguns problemes per recollir el gennaker, fet que condicionaria que aquesta embarcació quedés molt retrassada. Les posicions es van mantenir durant la segona volta, en què el més destacable va ser la persecució a què va sotmetre el Zega Team al Cucumiau, qui va ser capaç d'aguantar la pressió i arribar amb escassos metres d'avantatge.

 

PROVA 2

La segona prova va començar amb un fora de línia de l'equip J-Blau, que malgrat haver de tornar a prendre la sortida en la balissa de sobrevent remuntava fins a la tercera posició, darrere de Zega Team i Cucumiau, i davant de J-Blanc. En el segon tram el vent va rolar sobtadament uns 100º, per acabar de caure del tot: en aquests moments el comitè de regata va decidir anul·lar la prova, i quan el vent va tornar a aparèixer de nou es va reposicionar el camp i es va donar una nova sortida.

En aquesta ocasió era el Cucumiau qui sortia davant, seguit de prop pel Zega Team, mentre que el J-Blanc sortia tercer, i el J-Blau sortia força endarrerit, en no haver vist que el vent estava rolant afavorint la sortida per boia. Però en pronunciar-se aquesta rolada a l'esquerra, J-Blau era qui millor ho aprofitava, i això li permetia remuntar i arribar primer a sobrevent, davant la resta de la flota, molt agrupada en aquest punt. Però mentre que Cucumiau, Zega Team, i J-Blau hissaven gennaker i navegaven amurats a babord, el J-Blanc, que tenia dificultats per hissar el seu gennaker optava per un rumb molt més directe, i sorprenentment arribava primer a sotavent, mentre que J-Blau, Cucumiau i Zega Team es passaven tots del lay-line i perdien molt temps en arriar i passar la boia pel costat correcte. En la segona cenyida el J-Blau retallava distància al J-Blanc, mentre que Cucumiau i Zega Team navegaven enganxats l'un amb l'altre en un marcatge implacable. J-Blanc aconseguia la victòria per ben poc sobre J-Blau, mentre que Cucumiau es passava altre cop de lay-line, fet que Zega Team aprofitava per prendre-li la tercera posició.

classificació