diumenge 19 de maig

Temps inestable, regata molt tàctica

La jornada començava amb núvols amenaçadors que venien des del maresme, i mentre els participants es dirigien al camp de regata descarregaven sobre Collserola, arribant a ploure fins a la mateixa línia de costa de Barcelona. Sota aquest panorama de núvols creixent i esvaïnt-se al voltant, les rolades van ser constants, i també els pous sense vent eren paranys a evitar.

promoregata190519 1

En el moment de la primera sortida bufava un ventet de 6-7 nusos de SSE, que tot i bastant inestable es va mantenir fins al final de la prova. Magnífica la primera sortida del Lapsus, que aprofitava la rolada a esquerra, sortint per boia i virant, passant per proa de tota la resta, i buscant el costat dret del camp de regata. Valentina per contra buscava el costat esquerre, mentre que BDNone i Nacex es quedaven al mig del camp, que al final resultaria la pitjor opció. Lapsus arribava primer a sobrevent amb un cert avantatge sobre Valentina i BDNone, que passaven molt junts la boia de sobrevent, i Nacex passava lleugerament despenjat. En el primer tram de popa Lapsus incrementava diferència i començava la segona cenyida amb un còmode avantatge, mentre que BDNone superava a Valentina i començava la segona volta en segona posició davant de Valentina i Nacex. Tot i el vent inestable, les posicions no canviaven fins al final de la prova.

A l'inici de la segona prova el vent havia rolat a la dreta i bufava encara a uns 5-6 nusos. El comitè havia re-situat correctament la línia de sortida, però just en el moment de la sortida el vent rolava encara més a la dreta, i permetia a BDNone, que havia sortit enganxat a comitè, completar el primer tram de bordo directe. A continuació el Valentina arribant a sobrevent es veia obligat a fer un repicó, però conservava un lleuger avantatge sobre Lapsus i Nacex, que havien navegat el primer tram pel costat desafavorit. L'equip BDNone era l'únic que havia previst muntar de gybe-set (muntar boia> trabujar> hissar genneker), i això li va donar una distància extra, ja que tant Valentina com Lapsus com Nacex van hissar gennaker de natural i van perdre força terreny: com a resultat BDNone iniciava el tercer tram a molta distància de la resta. Quan el vent va caure a uns escassos 3 nusos el comitè va decidir escurçar el recorregut a sobrevent: BDNone acabava primer, però al seu darrere tot estava per decidir, perquè les rolades i els pous sense vent eren pertot el camp de regata. Al final Nacex quedava atrapat a la cua de la flota i veia impotent com Valentina i Lapsus arribaven junts en un final de regata agònic.

 

classificacions