diumenge 17 de febrer

Bon dia, bon ambient, i vent suficient per disputar les 2 proves previstes

Les previsions de vent per la jornada eren molt justetes, i a migdia, mentre els participants anaven arribant al port de Badalona per celebrar el lliurament de medalles de la PROMOREGATA 2018, l'ambient era quasi primaveral, i molt distès entre els participants, que aprofitaven la ocasió excepcional per entrar en contacte i intercanviar impressions amb les altres tripulacions amb qui normalment sols es veuen a l'aigua.

promoregata190217 1.jpg

Tot i que l'entrega de medalles per la PROMOREGATA 2018 es duia a terme enmig d'un ambient de camaraderia i molt bon ambient, totes les tripulacions ja anaven mirant de reüll cap a mar, i es preguntaven: "hi haurà prou vent per fer la regata?", "estan en forma els rivals?", "i nosaltres, estem en forma?" A l'hora prevista, després de la distensió era el moment de posar-se les piles: tots posaven rumb cap al camp de regata, però ho feien a motor perquè el vent encara no estava establert tot i ser les 14h tocades...!

Arribant al camp de regata, el comitè ja estava muntant el camp, i puntual es presentava una briseta d'uns 5-6 nusos, que serien suficients per donar la primera sortida a les 15h.

La primera prova, 2 voltes al recorregut, començava molt igualada, però molt aviat es feien evidents les grans diferències de velocitat entre els participants: Valentina i Nacex estaven a un altre nivell i s'escapaven ràpidament, arribant a sobrevent ja amb més de 2 minuts d'avantatge sobre Lapsus, i l'equip BDNone(Zega Team), Petagenakers(Ondulat) i Corsa01, que formaven un segon grup. En la primera baixada cap a sotavent Valentina aconseguia un lleuger avantatge sobre Nacex, que ja seria definitiu fins l'arribada, mentre que BDNone aconseguia colar-se per l'interior a la boia de sotavent, colocant-se tercer davant de Lapsus, Petagenakers, i Corsa01. Al llarg de la segona volta les posicions es mantenien similar com en la primera, excepte el duel entre Lapsus i BDNone, ja que Lapsus aconseguia recuperar la 3ª posició i mantenir-la fins al final.

En la segona prova, aquest cop a una sola volta, en una sortida molt apretada, Corsa01 era l'únic en despenjar-se. Petagenakers aconseguia una magnífica sortida, lleugerament davant de Nacex i Lapsus, mentre que BDNone també sortia davant de Valentina, que virava just després de sortir, buscant el costat dret del camp. A mig tram un lleuger increment del vent acompanyava una rolada a dretes, que portava a Valentina al capdavant al pas per sobrevent, davant de Nacex i Lapsus: però mentre tots 3 primers hissaven gennaker de "natural" i començaven el tram cap a sotavent amurats a estribord, BDNone hissava de "gybe-set", ja que la rolada a dretes li permetia fer rumb directe a l'arribada amurat a bavord. Aquest fet permetia a BDNone superar a Lapsus, que arribava amb els Petagenakers trepitjant-li els talons, cinquè, i Corsa01, sisè.

classificacions