diumenge 21 d'octubre

Magnífica tarda i molta igualtat

Després del recent episodi de tempestes i pluges el temps estava de part dels participants, i les condicions de la tarda eren fenomenals: un garbí establert de 14-15 nusos, i onada poc formada és un menú que agrada a tots els navegants a vela. En aquestes condicions, que auguraven proves molt igualades, el comitè va muntar un recorregut força llarg (sobre 1 mn).

promoregata2018J8 S2

A la sortida de la primera prova, mentre la major part de la flota sortien pel costat del comitè, el Zega Team sortia sol pel costat de la boia que resultava estar bastant afavorit, i això li donava al un avantatge que conservaria fins al final. Valentina i Nacex es disputaven la segona posició, optant Valentina pel bordo amurat a babord, mentre que Nacex optava pel d'estribord, i també Lapsus, penúltim en sortir, davant de J-Blanc (que es va retirar al final de la prova per un problema amb el seu gennaker). Però malgrat la discreta sortida, Lapsus apurava per la banda esquerra fins al lay-line, i en una demostració de ser el vaixell més ràpid, aconseguia passar la primera boia en segona posició, seguit molt de prop per Valentina i Nacex, que es disputarien la 3a i 4a posició fins al final de la prova.

En la segona prova, ja reposicionada la sortida, el Nacex anava disposat a remuntar respecte la prova anterior i sortia pel centre i a tota velocitat, però era obligat pel comitè a tornar enrere per sortida prematura. Una mica més cap a la boia sortia Zega Team, seguit per Valentina més proper al comitè i de Lapsus, enganxat al costat de la boia. Quan ja el Valentina s'havia avançat al Zega Team, i arribant a completar el primer tram, el Zega Team trencava un obenc, i es veia obligat a retirar-se. Després d'un primer tram molt disputat entre Valentina i Lapsus, era aquest segon qui imposava la seva velocitat en la segona volta, amb un vent que ja anava baixant, i Valentina aguantava en segona posició, seguit de Nacex a qui pesava molt la penalització de la sortida.

classificacions