diumenge 19 de març

Un cop més hem tingut una tarda magnífica, per celebrar aquesta tercera jornada de la PROMOREGATA 2017, amb 7 embarcacions a la línia de sortida, i un circuit sobrevent-sotavent de prop de 1 mN.

fotos: Albert Cunill

Puntualment a les 15:00h es donava el senyal d'atenció de la primera prova, amb un vent que inicialment estava en uns 10-12 nusos, que es mantenia en una direcció molt estable SSW, i que al llarg de la tarda lentament disminuïa d'intensitat, però sense baixar per sota dels 8-9 nusos.

La primera prova començava amb Biba i Zega Team al capdavant, sortint pel costat de boia, però mentre Biba seguia per la banda de mar, Zega Team i Nacex navegaven pel mig del camp, i arribaven junts al primer pas per sobrevent, el Nacex davant. Ondulat i Lapsus, que havien fet una sortida discreta, passaven per sobrevent en quart i cinquè lloc, no gaire lluny de Biba, Al final del segon tram, a la boia de sotavent es tornaven a apretar les posicions de tot el grup, però tot i els problemes en l'arriada de gennaker el Biba aconseguia aguantar davant de Ondulat, i Lapsus no aconseguia retallar-li distància, però si augmentava una mica el tall amb el J-Blanc i el J-Blau. En la segona volta ja no es produïen més novetats.

En la segona prova sortien per boia Biba i Lapsus -millor aquesta sortida que la primera- i Nacex, seguits de J-Blanc i J-Blau. Pel costat del comitè sortien Ondulat -també molt bona sortida- i Zega Team, que aquest cop sacrificava una mica de velocitat per conservar la posició més propera al comitè, que li permetia virar just després de sortir, per buscar el bordo de terra. En el primer pas per sobrevent es feia evident una notable diferència a favor del Zega Team, que avantatjava còmodament a Ondulat -que havia navegat una mica més a prop del mig del camp-, mentre que Biba, Nacex i Lapsus -que havien navegat pel costat de mar- passaven molt a prop, i no gaire lluny ho feien J-Blanc i J-Blau.

Al pas per la boia de sotavent Biba seguia segon, però Nacex feia gala d'una extraordinària velociat, i es llençava a l'atac al tercer tram, passant enganxat al Biba a la boia de sobrevent. Amb això Ondulat no aconseguia seguir el ritme de Biba i Nacex, però es mantenia davant de Lapsus, i ja a certa distància de J-Blanc i J-Blau.

Al capdavant, el tram final Zega Team ha administrat el poc avantatge que li quedava portant al Nacex fins al lay line, per evitar que aquest se li colés per sotavent, i això ho ha aprofitat Biba per anar-se'n per l'altra banda, i colar-se segon en una arribada de foto finish.

 

classificacions