diumenge 29 de gener

Després d'haver d'ajornar la primera cita de la temporada, degut al temporal del cap de setmana del 21-22, aquest diumenge hi havia les millors condicions: cel transparent, un vent perfecte, i no massa fred. 6 embarcacions acudien a l'estrena de la promoregata 2017, amb l'absència destacada del Nacex a qui havia fastiguejat el canvi de data.

El vent, que fins a migdia havia bufat de NW (foto), a l'hora de la regata era de WSW, d'uns 14-16 nusos.

Lapsus20170129 

A les 15:00h es donava puntualment (i això esperem que sigui la tònica de la temporada) el senyal d'Atenció de la primera prova, amb recorregut habitual de 2 voltes sobrevent-sotavent. Zega Team sortia pel costat de la boia (lleugerament afavorit), seguit de Biba i d'Ondulat en la part central de la línia, i de Lapsus, J-Blanc i J-Blau que sortien lleugerament a sotavent. La disputa principal en la primer tram de cenyida era per la 2a i 3a posició, entre Biba i Ondulat, que arribaven en aquest ordre darrere Zega Team, i davant de Lapsus, J-Blanc i J-Blau. Arribant al primer pas per la boia de sotavent amb les 3 posicions capdavanteres a poca distància, Biba passava darrere Zega Team, i havia de penalitzar-se per tocar la boia. Llavors Ondulat, que venia enganxat darrere Biba, aprofitava per passar-lo, i el Lapsus també ho intentava.En el segon pas per sobrevent Biba havia recuperat la segona posició, però era l'únic d'hissar el gennaker de natural, mentre tots els altres ho feien de jibe-set... malauradament per Biba una rolada a la dreta (W) donava rumb pràcticament directe a la línia d'arribada deixant-los sols fora de lay-line, fet que aprofitava Ondulat per colar-se segon darrere de Zega Team. Lapsus arribava quart, sense poder recuperar-se de la mala sortida, seguit pel duel fratricida entre J-Blanc i J-Blau.

En la segona prova el vent recuperava la direcció inicial i es mantindria estable fins al final, la sortida bona era aquest cop pel costat del comitè, i era també el Zega Team qui aconseguia situar-se i sortir millor. Però aquest cop les posicions estaven encara més ajustades i en la primera cenyida Biba, que demostrava ser el vaixell més ràpid, es desfeia d'Ondulat i arribava molt a prop de Zega Team, a qui superava en la boia de sotavent... no obstant això, Zega Team -que havia estat més conservador en l'arriada de gennaker- recuperava la posició en el mateix pas per l'interior de boia, quan Biba havia d'obrir-se per haver apurat massa l'arriada de gennaker. En la segona volta Biba retallava distància a Zega Team, mentre que Lapsus aconseguia superar a Ondulat en el segon pas per sobrevent. I finalment en el darrer tram fins la línia d'arribada Zega Team aconseguia mantenir uns escassos segons d'avantatge sobre Biba, mentre que Lapsus i Ondulat arribaven en aquest ordre, però tan junts que ambdós creien (erròniament) que Ondulat havia estat tercer. J-Blanc i J-Blau, enfrascats en la seva disputa particular, entraven a continuació en aquest ordre.

 

classificació