diumenge 18 de setembre

Després de la pausa estival, la represa de les regates començava amb un dia complicadet, degut a les condicions de vent molt "rolón", amb una assistència de 7 embarcacions J80.

Amb uns 6-7 nusos de vent de S començava la primera prova, consistent com sempre en un sobrevent-sotavent: al capdavant el Nacex agafava la delantera seguit de Biba, i en un segon grup Lapsus i Petagennakers (Ondulat) es disputaven la tercera plaça. A continuació el J-Blau agafava un lleuger avantatge sobre el J-Blanc, i en darrer lloc el Cucumiau, que arribava tard, sortia quan els 4 primers ja havíen muntat la balissa de sobrevent. A la segona volta Nacex liderava amb certa comoditat, seguit de Biba, i Petagennakers treia profit dels embolics del Lapsus a la primera hissada de gennaker, consolidant la tercera posició. J-Blau es distanciava del J-Blanc, que en el darrer tram de popa era superat per Cucumiau.

Al moment de donar-se la sortida de la segona prova el vent queia una mica més, motiu pel qual les embarcacions que s'havien allunyat una mica quedaven bastant endarrerides en la sortida. No ha estat el cas de Nacex, ni Biba, ni Petagennakers que feien una bona sortida i es destacaven ja des d'un inici, seguits de prop de Cucumiau, J-Blanc, J-Blau, i Lapsus. Acabant la primera volta al recorregut, Nacex liderava amb autoritat, mentre que Biba, que fins llavors anava segon, perdia molt temps en la recollida del gennaker, fet que permetia a Petagennakers i a Cucumiau adelantar-lo. En les darreres posicions la lluita entre el J-Blanc, el Lapsus, i el J-Blau era força apretada. Finalment Nacex s'enduia una victòria còmoda, seguit de Petagennakers, i de Biba, que li prenia el tercer lloc a Cucumiau sobre la línia, i ja a certa distància J-Blanc s'imposava a Lapsus i a J-Blau.

 

classificacions