diumenge 20 de març

Contràriament al que deia la previsió, els participants en aquesta prova podien gaudir d'una tarda assolellada, amb un vent de l'Est que a la sortida de la primera prova estava sobre uns 7-8 nusos, però que aviat anava caient per sota dels 6 nusos. Hi havia 5 embarcacions a la línia de sortida, i un circuit sobrevent-sotavent de 0,7 mN. En aquestes condicons les dues proves del dia han estat marcades per un constant intercanvi en les posicions de podi, on hi ha hagut emoció durant tota la regata.

A les 15:00h es donava puntualment la primera senyal d'atenció: CUCUMIAU sortia al capdavant amb molt bona velocitat i amurat a estribord apurava el bordo de terra pràcticament fins al layline, mentre que ONDULAT apostava inicialment pel bordo de mar, i es quedava encalmat, fet que aprofitava NACEX, que havia fet una mala sortida, per col·locar-se en segona posició al muntar la boia de sobrevent. En la primera baixada cap a sotavent CUCUMIAU mantenia un còmode avantatge, i ONDULAT recuperava la segona posició davant un NACEX que el seguia ben a prop. Mentre que el J-Blanc i el J-Blau es retiraven en finalitzar el segon tram, les posicions es mantenien en tot el tercer tram. A l'inici del darrer tram, semblava que les posicions ja estaven decidides, però gràcies a un millor angle de baixada l'ONDULAT aconseguia retallar distàncies i creuar davant del CUCUMIAU i el NACEX.

Sense perdre temps, la segona sortida es donava a les 16:10h, i aquest cop era el NACEX qui sortia millor, davant de l'ONDULAT que els seguia ben a prop, tots dos pel bordo de terra. En canvi, al seu darrere el CUCUMIAU, que havia sortit bastant endarrerit, apostava aquest cop pel bordo de mar... i altre cop l'encertava, col·locant-se a sobrevent del NACEX en el layline cap a boia! En arribar a la boia de sobrevent el NACEX, apurant al màxim intentava colar-se fent valer el seu interior respecte el CUCUMIAU i aproant-se, però es quedava curt, i acabava perdent fins i tot la segona posició en favor de l'ONDULAT, que en la baixada cap a sotavent aquest cop no podia atrapar al CUCUMIAU, qui acabava primer aquesta prova (recorregut escurçat per la caiguda del vent). Lluny de les posicions de podi, el J-BLANC s'imposava al J-BLAU en la disputa per la quarta plaça.

 

classificacions