El cap de setmana del 27-28 de març va celebrar-se el Trofeu Synera de Match Race al CN Arenys de Mar on van participar-hi 6 tripulacions.

Dissabte va fer un vent de ponent d’entre 10 i 25 nusos que van permetre fer un total de 12 regates, les quals van ser molt igualades entre les tripulacions participants.

La tripulació de Dénia amb el seu patró Juan Calvo va tenir mala sort a la primera regata ja que va trencar la vela, la qual cosa els va fer perdre el primer enfrontament. Tot i que finalment van aconseguir la primera posició, la tripulació de David Arnaus (CNAM), que va finalitzar en segon lloc, no els va posar les coses fàcils. En tercera posició va finalitzar l'altre tripulació del Nàutic d'Arenys patronejada per Jofre Rabada.


Diumenge no es van poder fer més proves degut a la manca de vent.

La classificació va quedar de la següent manera:

1r. Juan Calvo
2n. David Arnaus
3r. IGEOTEST MARINA Jofre Rabadà
4t. Pere Coll
5è  Núria Sánchez
6è. Lucas Llobet

 

Matchrace

El match race és un format de competició molt diferent del que estem acostumats. Es tracta d’una competició entre dos vaixells iguals on l’estratègia i la tàctica són fonamentals per a guanyar. Només hi participen dos vaixells en cada prova, on totes les tripulacions participants s'acaben enfrontant entre elles. Les proves es caracteritzen per la seva curta durada de només 10 minuts.

Aquesta ha estat la primera regata de match race de l’any que organitza el Club Nàutic Arenys de Mar, però està previst que se'n faci una altre al mes de juny i una més al novembre. El Nàutic d'Arenys vol apostar pel format de competició match race i per aquest motiu pretén dur a terme activitats complementaries com entrenaments i formació.